GISELLE GARCÍA



Comunicadora audiovisual i periodista boliviana. Va estudiar al
Instituto de Artes y Ciencias de la Comunicación, IACC , de Santiago de Xile. Entre els anys 1999 i 2002 va ser periodista i, posteriorment, cap de redacció del setmanari La Gaceta Jurídica de La Paz, Bolívia.

L'any 2003 el seu micro-relat
Nachtmusik és un dels guanyadors del concurs de relats ¿Y tú qué ves?, del festival PhotoEspaña de Madrid. Un any després, estableix la seva residència a Barcelona, on realitza la cobertura informativa del Fòrum Universal de les Cultures per a l'Agència Hispanoamericana de Notícies, a més de col·laboracions per al setmanari La Época de Bolivia.

Amb l'objectiu de donar a conèixer altres aspectes de la fulla de coca, dirigeix el 2007 el seu primer llargmetratge documental,
Akulliku, enregistrat a Bolívia i Espanya amb el realitzador Sergi Sandúa. Aquest documental ha estat seleccionat a la 13a.Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, V Festival de Cine Pobre de Gibara, III Festival de Cine de Derechos Humanos de Sucre, Bolivia, i a la 7a. Muestra de Cine y Documental Solidario La Imagen del Sur, de Córdoba, España. El canal veneçolà VIVE TV ha adquirit els drets d'emissió d'aquest documental.

L'any 2008 és assistent de direcció del documental
Nosotros, realitzat per encàrrec de l'Ajuntament del Prat de Llobregat per commemorar el X aniversari de l'agermanament entre la ciutat cubana de Gibara amb El Prat.

És integrant de la
Comissió d'Ajut a Gibara i col·labora amb el Centre d'Informació, Cooperació i Comerç Just, El Racó del Món, al Prat. Escriu articles per al diari Mundo Hispano (Barcelona) i per al suplement dominical Fondo Negro del diari La Prensa (La Paz, Bolivia). Actualment es troba en el procés de producció del documental Esperanzah! - La Soberanía Alimentaria.

Dintre del projecte Gallum Gallum, Giselle García ha estat l'encarregada de gestionar, documentar i dinamitzar el blog.







Sinopsi documental Akulliku

Fotograma de Akullik
u - Dones cocaleres bolivianes
Sinopsi documental Nosotros



Fotografies:
Arxiu personal de l'autora




Torna a Creadors Gallum Gallum


Torna a l'inici
 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.